Robert Keurntjes

BiografieRobert Keurntjes 4

Robert Keurntjes is filosoof. Hij combineert hedendaagse cognitiefilosofie (Philosophy of Mind) met boeddhistische filosofie (Philosophy of Mind and Phenomena). Hij houdt zich bezig met vragen over persoonlijke identiteit en hoe wij de werkelijkheid waarnemen. Hij is als buitenpromovendus verbonden aan de Radboud Universiteit, voorzitter van Tarab Instituut Nederland en bestuurslid van de stichting Psychotherapie en Boeddhisme.

Korte inhoudsbeschrijving workshop

Leven zonder ‘ik’

Op de vraag “wie ben ik?” hebben we in het beste geval hooguit tijdelijk een bevredigend antwoord. Ons verlangen naar houvast kan bij grote veranderingen in ons leven de vraag opnieuw oproepen.

Zowel het boeddhisme als hedendaags onderzoek zeggen echter dat er geen “ik” is.  Maar wat is er dan wel, als ik niet besta? In deze workshop wil ik u verleiden tot een ander soort zelfonderzoek dan de vraag “wie ben ik”. Zowel door te denken, te voelen als door te aanschouwen. Boeddhistische opvattingen, hedendaags onderzoek en onze directe ervaring (in meditatie en daarbuiten) kunnen ons daarbij helpen.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr