Lene Handberg

BiografieLene Handberg4

Lene Handberg is directeur Onderwijs van Tarab Institute International. Ze was student en jarenlang assistent van Tarab Tulku. Samen gaven ze vorm aan de UD-opleiding. Op verzoek van Tarab Tulku heeft Lene Handberg, na zijn overlijden, zijn werk voortgezet. Lene Handberg studeerde tibetologie en psychologie aan de Universiteit van Kopenhagen en heeft een Semrig Thablam Rabjam graad (S.T.R./Dr. In Unity in Duality Eastern Inner Science of Mind and Phenomena and its Application). Naast haar taak als directeur Onderwijs en hoofddocent van het Tarab Institute is ze voorzitter van Tarab Ling Association in Dehradun, dat zich bezighoudt met de bouw en exploitatie van het studie- en onderzoekscentrum.

 

Korte inhoudsbeschrijving lezing

De onderlinge afhankelijkheid van psychologie en boeddhisme

Wanneer we ons door studie en beoefening verder verdiepen in het boeddhisme dan stuiten we op universele inzichten die niet alleen het fundament zijn van het boeddhisme maar van alle oosterse en westerse ’tradities’ die zich bezighouden met het verlichten van het menselijk lijden. Deze universele inzichten uitdrukken in een hedendaagse taal en cultuur vraagt om respectvolle keuzes die recht doen aan al die verschillende uitdrukkingsvormen. Ik heb het voorrecht gehad om vele jaren betrokken te mogen zijn bij dit nauwgezette levenswerk van Tarab Tulku XI.

In deze lezing zal ik een aantal cruciale dilemma’s bespreken die in dit proces naar voren kwamen en hun consequenties bij het openen van zo’n oude ‘inner science’ voor de westerse geest.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr