Irène Bakker

BiografieIrene Bakker4

Irène Kaigetsu Kyojo Bakker Sensei is zenleraar, sinds 1995 priester in de zenboeddhistische traditie en mindfulnesstrainer. Zij is Dharma Successor van Joan Halifax Roshi en was vijfentwintig jaar zenleerling van Genpo Merzel Roshi, die haar o.a. opleidde tot Big Mind Facilitator. Irène Bakker leidt Zen Spirit sinds 2004 (zie www.zenspirit.nl).

Als gezins- en relatietherapeut werkte zij in de psychiatrie en van 2002 tot begin 2010 bij psycho-oncologisch therapie centrum ‘Het Behouden Huys’ in Haren (Gr), waar zij zowel therapie als stervensbegeleiding en stressreductiecursussen gaf. Daarnaast had zij een eigen therapeutische praktijk.

Korte inhoudsbeschrijving workshop

Big Mind-Big Heart: werken met het eenheidsperspectief

“The Big Mind process allows the ego to step aside and relinquish its control without fear.
Then our intrinsic wisdom and compassion can be manifested”
Genpo Merzel Roshi

Het door Genpo Merzel ontwikkelde Big Mind-proces combineert technieken uit de westerse psychologie (Voice Dialogue) met inzichten vanuit het boeddhisme. Meestal identificeren wij ons met een beperkt idee van wie wij zijn: ons kleine, gelimiteerde ik. Het Big Mind – Big Heart proces stelt ons in staat een verschuiving te maken van het kijken vanuit ons ik/ego (dus een egocentrisch perspectief) naar het ‘eenheids’-perspectief dat grenzeloos is en alles omvat. Dit maakt het mogelijk onbegrensdheid of ‘zelfloosheid’ te ervaren en contact te maken met onze innerlijke wijsheid en mededogen. Door zowel het alledaagse als het absolute perspectief te overstijgen, verandert onze kijk op de wereld en onszelf, en dit kan ons helpen vrijer, liefdevoller en ‘wijzer’ te leven.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr