Robert Hartzema en Marjan Möller

Biografieën

Kuntuzangpo en Kuntuzangmo, symbool voor het niet gescheiden-zijn van helderheid en openheid, en de bron van de dzogchen traditie en overdracht

Kuntuzangpo en Kuntuzangmo, symbool voor het niet gescheiden-zijn van helderheid en openheid, en de bron van de dzogchen traditie en overdracht

Robert Hartzema geeft sinds 1980 op verzoek van zijn Tibetaanse leraar/tulku les in een moderne, westerse vorm van dzogchen. Sinds 2000 geeft hij samen met Marjan de jaartraining Boeddhistische Psychologie en een dzogchengroep. Hij is auteur van vijftien boeken, waaronder Boeddhistische psychologie en Dimensies van bewustzijn, zie www.karnak.nl.

Marjan Möller (coach/counselor) volgde enkele jaren opleidingen lichaamsgerichte psychotherapie en shocktraumawerk. Haar spiritueel onderricht op inzicht niveau ontving ze van Alexander Smit (advaita vedanta) en de lichamelijke integratie ervan ontstond door de Tibetaanse yoga, de dzogchentraditie en het contact in het dagelijks leven met Robert.

Korte inhoudsbeschrijving workshops

1. Volstrekt verschillend en 2. Geheel verweven

(twee verschillende workshops die samen één geheel vormen, maar ook apart te volgen zijn)

Workshop 1: Volstrekt verschillend (13.45 – 15.00 uur)

Door korte meditaties, uitleg en uitwisseling proberen we een duidelijk onderscheid te maken tussen het zoeken naar de psychologische vrijheid van alle problemen die hun oorsprong vinden in ons verleden, en de zoektocht van de drie boeddhistische paden die leiden naar innerlijke vrijheid en voldoening in het moment zelf.

Workshop 2: Geheel verweven (15.30 -16.45 uur)

Elke persoonlijke zoektocht komt samen in één bewustzijn: jouw bewustzijn. Het verwezenlijken van de ultieme vrijheid betekent dus zowel het verwerken van psychologische belemmeringen en angsten, als het herkennen van de subtielere patronen van je bewustzijn in het moment zelf. Door meditatie, uitleg en een Tibetaanse meditatieve yogaoefening ervaar je hoe alles altijd tegelijkertijd aanwezig is en zich in het ervaren-zelf kan bevrijden.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr